Децата от Детска градина „Младост” направиха виртуална визита в РЕМО "Етър" и в  Дом на хумора и сатирата.

Срещите във виртуалното пространство се осъществяват като част от дейностите, които ДГ „Младост” реализира в електронна среда по Националната програма „Успяваме заедно” като иновативна детска градина със собствена програма по гражданско, здравно, екологично и интеркултурно образование „АЗ и ГАБРОВО”. Чрез нея децата се запознават с историята, настоящето и бъдещето на своя роден град, в близки взаимодействия с културни, образователни институции и семейната общност.

Децата подготвиха и представиха на сайта на детската градина /dgmladost.com/ изложба „Занаятите в моя роден град” – тъкачество, грънчарство, гайтанджийство. Предстои още една - „Моето Габрово”.

В РЕМО "Етър" децата посетиха някои от работилниците на музея. От визитата те научиха интересна и емоционално поднесена информация на достъпен за възрастта им език. Интересът и вниманието на малките габровчета бе прикован във всяка стъпка по калдаръмените улички и във всяка от работилниците и одаите.

В Дома на хумора и сатирата интересът и вниманието на малките габровчета бе прикован в  информацията за залите и с любопитство научиха за видните габровци, белязали характера на жителите на града като спестовни, предприемчиви, трудолюбиви и родолюбиви хора.

„Времето ни налага търсенето и намирането на иновативни подходи, радваме се че имаме възможност да работим във взаимодействие с уникалните институции в Габрово, въпреки ограниченията на ситуацията, защото ОБИЧАМЕ ГАБРОВО!“, казват от ДГ  „Младост“.

 

Детска градина „Ран Босилек” отбеляза Деня на земята
22 април 2021
Напредък на строителните дейности на обекти в града
22 април 2021