На 9 април от 18:00 часа в Музея на хумора и сатирата сформираната специално за изложбата "Три пъти вътрешности" на габровската художничка Невена Екимова, група "Хумбертина" ще представи композиции за пиано и глас под общото заглавие „Тъмно сърце“. Създадени по различно време и на различни езици, песните в концерта имат обща тема - тъмната страна на любовта.

Откакто съществува човекът, съществува и музиката, най-въздействащото средство за изразяване на емоции от целия спектър на чувствата. Репертоарът на концерта "Тъмно сърце" е създаден да балансира светлината и жизнерадостта, която се излъчва от работите в изложбата, и да покаже другата страна на страстта - дълбока, потайна и мрачна.

Освен класици на тъгата като Ник Кейв и Серж Генсбур, в концерта на Хумбертина ще чуете и непознати за широката публика песни, както и страховити находки от българския и чуждестранния фолклор.

Хумбертина са Мариана Екимова (пиано, вокал) и Невена Екимова (вокал).

Концертът е съпътстващо събитие към изложбата "Три пъти вътрешности", осъществена с подкрепата на Национален фонд "Култура".

Рекламно календарче с медицински рецепти се съхранява в Регионален исторически музей - Габрово
7 април 2021
Проф. Асен Гудев за ваксините срещу Covid-19: „Най-добата ваксина е поставената ваксина“
7 април 2021