В съботната вечер на 27 март 2021г., може да прекарате 60 минути с изгасено осветление вкъщи, с което ще станете част от световната инициатива Часът на Земята, която тази година е посветена на опазването на животинските и растителни видове на планетата.

Изгасяйки светлините у дома, всеки един от нас може да се включи в общото послание, показващо, че искаме, вярваме и можем да пазим и да се грижим за своя единствен дом – Земята.

Включете се в Часът на Земята тази събота, 27 март.

Загасете светлите вкъщи за час, от 20,30 до 21,30 ч.

 

Точно тогава ще започне и онлайн концерт с български изпълнители, който може да гледате на Facebook страницата на организаторите на събитието за нашата страна WWF.

Освен това в нощта на Часа на Земята на сайта на световната организация Earth Hour и на всички техни страници в социалните мрежи ще бъде публикувано специално видео. То за момента се пази в тайна, но целта е да бъде споделено и видяно от всички нас, за да се превърне в най-гледаното видео на Земята. За да се включите, гледайте видеото и го споделете с приятелите си.

Какво подкрепяте с участието си в Часа на Земята?

Тази година фокусът на международната кампания, организирана от WWF, ще бъде върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова Часът на Земята в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години. В опит да противодейства на тази негативна тенденция, в края на 2020 г. WWF заяви желанието и амбицията да стартира дългосрочна научно-базирана програма за опазване на мечките и предотвратяване на потенциални конфликти с хората. Повече може да прочетете ТУК.

Какво може да сторите още сега, за да се погрижите за планетата?

С изпълнението на само шест лесни стъпки може да ограничите употребата на пластмаса и да се погрижите за здравето на Земята.

Часът на Земята е най-мащабното събитие, посветено на опазването на планетата. То се провежда всяка последна събота на месец март, когато граждани, бизнеси и правителства по целия свят едновременно изключват електрическото осветление, отправяйки своето послание за отговорно отношение към Земята. Тази пролет инициативата ще стане факт за 14-а поредна година в над 7000 града от 180 държави.

Община Габрово подкрепя инициативата Часа на Земята и отправя призив към всички Вас да се включите и да загасите осветлението вкъщи за 60 минути в съботната вечер.

Участието в Часа на Земята е част от програмата на Община Габрово за 2021 година като носител на престижната награда Европейски зелен лист #EUGreenLeaf.

Започна кандидатстването за бизнес хакатона „Академия за иновации 2021“
25 март 2021
Кръгова икономика: Как ЕС иска да направи продуктите по - устойчиви
25 март 2021