Един нов ден се ражда

Патици в реката

Разходка по покривите

Пулсът на града

Няколко нюанса зелено..

Това могат да бъдат само част от идеите, които ще ви вдъхновят да запечатате перфектния кадър, в конкурса за фотографии на Община Габрово.

Право на участие имат любители и професионалисти, от страната и чужбина, чиито фотографии отговарят на зададените технически изисквания. Файловете трябва да са във формат .jpg или .tiff, да имат заглавие на български и английски език, резолюция 300 dpi, 3000 пиксела дължина по дългата страна, големина до 5 МВ. Снимките трябва да са авторски и да са правени през 2021 година в Габрово. При селектиране на кадри за изложбата в края на годината, авторите следва да разполагат и с файлове, подходящи за печат с големина 1,20/1,90 м.

Всеки автор има право да участва в повече от една категория като общият брой на снимките в конкурса не бива да надвишава 5. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже кадри, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.

Раздели

Природа

Репортажна фотография – живият град

Въздушна фотография

Спорт

Gabrovo by n/light

Събития

Краен срок – 29 октомври 2021 г.

Оценка на работите – до 15 ноември 2021 г.

Откриване на изложбата – до 15 декември 2021 г.

Участниците в конкурса могат да изпращат своите работи периодично през цялата година като отговарящите на изискуемия формат и технически изисквания ще бъдат качвани в галерията на сайта, без да се посочва техният автор.

Оценката на най – добрите фотографии във всеки раздел е поверена на авторитетно жури в състав – Диляна Гергова, Явор Мичев и Николай Пандев.

По преценка на журито, освен призьорите в отделните категории, в изложбата, която ще бъде отпечатана и експонирана на открито на големи пана, ще бъдат включени и фотографии от финалната селекция на конкурса.

Награди

Във всяка една от категориите се присъждат по 2 парични награди, в размер на 300 лв и 200 лв, грамота за участие и малки предметни награди.

Авторски права

Правата върху снимките, участващи в конкурса остават изцяло на автора. Участниците в конкурса предоставят на организатора права за публикация на творбите, с които участват, за промоционалните цели на конкурса. Авторите на селектираните за участие в изложбата фотографии и наградените участници в конкурса предоставят на Община Габрово правата за публикации на фотографиите в рекламни и PR материали на Общината, в които ще бъдат посочени имената на фотографите. Отпечатаните копия за финалната изложба на конкурса остават собственост на организатора. 

УЧАСТВАЙ

Фотоконкурсът се организира от Община Габрово и е част от програмата на града за 2021 година като носител на престижната награда Европейски зелен лист. #EUGreenLeaf.

Девет домакинства в кв. Войново стартират домашно компостиране
12 март 2021
„Цветен рай около храма“ в Габрово
12 март 2021