Фирма „Алтрам“ ЕООД от гр. Карлово ще извърши дейностите по обновяване на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“.

Символичната първа копка на обекта бе направена вчера в Габрово от кмета на общината Таня Христова и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Изборът на изпълнител беше проведен от спортното ведомство чрез процедура на публично състезание, в която кандидатстваха пет участника.

Стойността на договора с избраната фирма е 1 249 051.49 лв. с ДДС и срок за изпълнение на строително-монтажните работи от 44 календарни дни.

Средствата се отпускат безвъзмездно от Министерството на младежта и спорта по Наредба № 4 за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Община Габрово кандидатства с проект през октомври миналата година.

Предстои обновяване на лекоатлетическата писта (400 м) и съоръженията към нея. Предвидени са шест коридора с настилка тип „ин ситу“ и сектори за тласкане на гюле, хвърляне на диск и копие, за скок на дължина, троен и овчарски скок, бягане с препятствия.

Включена е нова естествена трева за игрището (8 812 м2), изграждане на поливна система и подмяна на дренажните тръби. Игралното поле ще бъде оразмерено, ще бъдат доставени и две футболни врати.

Естествената трева на официалния градски стадион е подменяна последно през 1984 г., а пистата за лека атлетика с тартанова настилка е изграждана преди повече от 40 години. Целта на модернизацията е да се подобрят условията за тренировки и да се достигнат стандартите за практикуване на професионален футбол.

Eдна НЕпразнична тема в месеца на жените
5 март 2021
Избирателите с трайни увреждания могат да гласуват с подвижна избирателна кутия
7 март 2021