На 13.05.2017г. децата от подготвителна група „Калинка” на ДГ ”Радост” Габрово с учители: Биляна Денчева и Денка Тодорова взеха участие в Шестия национален фолклорен събор „Заблеяло ми агънце”, организирано от Министерство на земеделието и Националната асоциация на животновъдите в България, който се проведе в красивата околност на Петропавловския манастир край гр. Велико Търново.

В раздел „Гергьовско надиграване” децата представиха танц „Гергьовден”. Атрактивни, усмихнати и уверени, малките танцьори успяха да спечелят както разнообразната и разнородна  публика, така и критичното, взискателно жури. Тяхното изпълнение беше оценено с първа награда и първо място.

В раздел „Народно пеене” звънките гласове на Мария Тортопова и Кристина Живкова накараха хорската шумотевица да стихне и завладяха вниманието на компетентното жури. Заслужено получиха първа награда за своето представяне.

Участието на габровските деца още веднъж показва добрите традиции в  предучилищното образованието на нашия град и бе поредното доказателство за  непрестанното повишаване професионалната компетентност на детския учител в съответствие с потребностите, произтичащи от промяната в нагласите и мотивацията за учене през целия живот.