Един от най-интересните проекти, който вече година и половина реализира Община Габрово, е фокусиран върху стария квартал „Шести участък“. Търси се механизъм, чрез който той да стане предпочитано място за туристите, за правене на бизнес и за интересни творчески активности.

В наскоро проведена онлайн дискусия под надслов „Инициативи за „Шести участък“ бяха представени дейностите за развитие и предстоящата през месец юни 10-дневна културна програма в квартала.

Гости в предаването „Часът на Габрово“ по радио „Бумеранг ФМ“ бяха координаторът на проекта СИНЕМА „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ Миглена Въгленова и експертът в Областен информационен център – Габрово Пенчо Койчев.

От разговора с тях ще научите трудно ли е разработването на историческия градски център, какви са възможностите за правене на бизнес, защо е важен иновативният капацитет на креативните индустрии и може ли творческите квартали в страната да влязат в обща мрежа.

Пълен запис на интервюто можете да чуете в звуковия файл:

"Грижа в дома в община Габрово" - услугата продължава - "Часът на Габрово /28.03.2024 г./ Програма за финансиране на младежки проекти на Младежки център Габрово - "Часът на Габрово" /17.05.2022 г./