"Часът на Габорво" /18.04.2019 г./

ГАБРОВО Е ЛЮБОВ, ТРУД И ПОСТОЯНСТВО!

Това не е моя мисъл, а част от девиза на индустриалеца Пенчо Семов: „Любов, труд и постоянство“, който  е вграден в герба на града и вдъхновява хората, които днес пишат историята на това място.

Припомних го вчера в социалната мрежа, провокирана от една публикация в сайт на национална медия, в която Габрово беше наречено сянка, а хората му „депресивно отчаяни“!

А историята на това място е показала, че Габрово винаги носи новото и търси промяната, както явно му е „писано“ да се случи и сега.

Габрово не е самотен остров – приватизацията и реституцията, крахът на големите промишлени гиганти, омразата и дори чувството за безнаказаност, срещу което Габрово извиси глас в последните дни, са национална болест, а не габровска!

Място за отчаяние няма, време е за промяна!

Онази, която трябва да донесе спокоен живот и благоденствие на всички, който уважават реда и законите, независимо от какъв етнос са и в кой град на страната живеят!

Така започвам днес ЧГ, аз съм Деси Сутева.

Ще ми гостува Кметът на Габрово, Таня Христова. Ще говорим за Габрово след протестите и исканията на хората за законодателни промени, за гласа на Габрово пред централната власт!

Пълният запис на предаването чуйт тук:

Историята на Габровския девически манастир „Св. Благовещение“ - "Часът на Габрово" /25.03.2024 г./ "Часът на Габрово" - СУ „Райчо Каролев“ /07.05.2019 г./