Тема на деня /29.03.2019 г./ -  Да оберем боклука в пролетна екоакция

Пролетта е тук, а с нея идва и времето на традиционното пролетно почистване, което може да направим както в домовете си, така и излизайки навън сред природата.

Резервна планета Земя - няма. Трябва да я пазим! – рефрен, актуален и днес, защото точно на 1 април влизаме в кампанията за пролетно почистване в нашия град, а тя е повод да споделим с вас какво сме свършили, какво предстои и как могат са били санкционирани онези, които все още си позволяват да изхвърлят отпадъци сред природата.

Тази година инициативата „Пролетно почистване 2019: Обери боклука“, организирана ежегодно от Община Габрово, ще продължи две седмици и ще се проведе до 14 април 2019г.

Какви са детайлите покрай кампанията, как може да вземете чували и ръкавици, и защо е важно да пазим природата от отпадъците, за всичко това говори в "Часът на Габрово" Мария Радойчева с Жана Бастрева, главен експерт в дирекция „Инфраструктура и екология“.

"Грижа в дома в община Габрово" - услугата продължава - "Часът на Габрово /28.03.2024 г./ „Часът на Габрово“- Кръговото кръстовище в района на гаровия площад /08.04.2019 г./