Община Габрово ще бъде домакин на международна конференция на мрежата за устойчиви обществени поръчки по проект „SPP Regions“ на тема „Устойчиви енергийни политики: възможности и добри практики“.

Събитието ще се проведе на 5 и 6 април 2017 г. в ритуалната зала на Общината със съдействието на Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“ и подкрепата на проект „EmBuild“.

Сред основните акценти е представяне на нови инструменти за оценка на енергийни спестявания по проекти за обновяване на публичните сгради, както и споделяне на опит в провеждането на процедури в мрежата за зелени обществени поръчки. Лектор от Австрийската енергийна агенция ще запознае аудиторията със съвременните измерения на общинския енергиен мениджмънт.

Ще бъдат разгледани възможностите за подпомагане на общините по текущи проекти и проектни предложения на „ЕнЕфект“ и „ЕкоЕнергия“ и ползите за общините от включването им в мрежата. Особен интерес предизвиква и панелната дискусия по проект ECHOES относно прехода към интелигентни енергийни решения в градовете, инициирана от Университета по архитектура, строителство и геодезия – София. В рамките на форума е предвидено посещение на общински обекти и жилищни сгради с въведени енергоспестяващи мерки.

Конференцията е отворена за представители на общините, енергийни мениджъри, експерти по европейска интеграция и други специалисти. За участие са поканени национални институции и фирми, които работят в сферите на енергийната ефективност, енергетиката, опазването на околната среда и сградите.

Програма на конференцията

Община Габрово открива център за енергийна ефективност Общинари дискутираха интелигентни енергийни решения за градовете