Първа награда спечели сборният отбор на Областните информационни центрове в строителството на миниатюрни сгради със строителни блокчета по време на площадните прояви на Дните на градското планиране в Габрово.

Състезанието се проведе между 8 отбора от по 4 човека, които трябваше да построят сграда от 98 малки строителни блокчета, чиито размери и вид бяха обявени няколко дни преди началото на строителството. Добрата предварителна подготовка и групова работа по оформяне на работния чертеж и плана за работа оказаха решаваща роля за спечелването на наградата. Построеният „Храм на информацията“ от отбора „ОИЦ – Оригинални, иновативни, целеустремени“, събра погледите на минувачи и жури и заслужено изпревари претендентите. Част от останалите отбори спечелиха специални награди за монолитно строителство, екологична композиция и професионални строителни умения.

Строителството на миниатюрни сгради бе съпътствано от още креативни събития – изработване на най-дългата рисунка от коприна, работилница „Павилион кашон“, изработване на оригами и много други.

Събитието беше един вълнуващ финал на Дните на градското планиране в Габрово, които се проведоха от 18 до 20 април 2013 г. Техни гости бяха представители на почти всички областни информационни центрове в България. 

ОИЦ е създаден по проект на Община Габрово № 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”, договор с регистрационен номер BG161PO002-3.3.02-0006-C0001, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Над 300 посетители за Дни на градското планиране в Габрово