Община Габрово и Областен информационен център – Габрово започнаха подготовка на четвъртото издание на Gabrovo Innovation Camp. Темата е избрана и тя е: Силно Габрово.

По нея в рамките на 3 дни – 4, 5 и 6 юли 2019 г., измисляйки сами предизвикателство, върху което ще развият своята идея, ще работят 50 млади хора от Габрово на възраст от 13 до 19 години.

Участниците ще бъдат разделени в 5 отбора, водени от вдъхновяващи ментори-професионалисти, които ще фокусират груповата комуникация в търсенето на нови подходи и решения. Отборите ще работят като самоорганизиращи се групи, ще трябва да намерят интересни за тях теми и проблеми, да търсят посока и средства за въздействие и като резултат - да изведат идея, която е иновативна и има потенциал за реализация - точно в Габрово.

Лагерът за иновации в Габрово се утвърди като изключително успешно и мотивиращо участниците събитие, което намира все повече последователи. Към момента участие в Gabrovo Innovation Camp 2019 като ментори са потвърдили Мирияна Митева и Весислав Илиев от фондация „Бауерзакс“ – създатели и основни лектори на успешната обучителна инициатива „Предприемачът като откривател“; Божидар Цветков – председател на Български Младежки Форум и дългогодишен експерт в сферата на младежката работа и неформалното образование; доц. Ваня Димитрова – преподавател в НВУ ”Васил Левски”, сертифициран коуч и НЛП практик, организатор на състезание за студентски идеи “Speedfunding”.

Мотиватор по време на Gabrovo Innovation Camp ще бъде Михаил Стефанов – създател на иновативната онлайн платформа „Мини машини“, чиято мисия е да превърне всеки млад човек в България в мини машина, мотивирайки го да мисли критично, да ражда идеи, да работи добре в екип, да комуникира въздействащо, да управлява емоциите си, да планира добре и в проблемите да вижда върхове, които чакат да бъдат покорени.  

Лагерът ще се проведе в хотел „МАК“ и пространството на парк „Маркотея“, като за участниците е предвидена и специална парти вечер. Местата са ограничени, а регистрацията тече с пълна сила на интернет страницата на събитието: https://gabrovoinnovationcamp.eu/. Побързайте да станете част от отбора „Силно Габрово“.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

 

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Участвам в Gabrovo Innovation Camp 2019 "Силно Габрово", защото…