На специална церемония в София кметът на Община Габрово Таня Христова получи грамотата си от конкурса „Кмет на месеца“ на Kmeta.bg за февруари 2017 г. Темата бе „Стожери на българщината“.

При общините с население над 50 000 души габровският кмет победи в съревнование с колегите си Георг Спартански (Плевен), Емил Кабаиванов (Карлово), Стефан Радев (Сливен) и Дарин Димитров (Търговище). Таня Христова завоюва първото място с 47% от гласовете в онлайн кампанията.

„Посвещавам тази награда на всички големи личности, оставили през поколенията своя принос за утвърждаването на Габрово като културно-просветен център, както и на онези, които и днес продължават тяхното дело!“, каза по време на награждаването Таня Христова.

Няколко са символите на българщината в Габрово, посочват от организаторите. Етнографският комплекс „Етър“ е от малкото места, където всеки може да се докосне до бита на старите българи. Всяка година през месец май градът става столица на хумора. В Габрово е и емблематичната Априловска гимназия, която е наследник на първото българско светско училище, основано през далечната 1835 г.

Конкурсът „Кмет на месеца“ е определян от градоначалниците като изключително полезен най-вече с това, че засилва конкуренцията между тях и популяризира добрите практики в управлението на общините. Порталът на българските общини Kmeta.bg декларира, че ще продължава да бъде мост между местната власт, институциите в страната и гражданите.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Габрово с награда за екипен проект в електрическата мобилност