Никакво време не остана до Карнавала „по никое време” и трескава подготовка за шумното есенно събитие тече в работилниците, подготвящи участниците и реквизитите за представлението. Както всяка година и сега най-важен елемент за успешното провеждане на Карнавала е доброто настроение на неговите гости. А какъв по-добър начин да се вдигне градуса на настроенеито от много музика и танци, смях и веселие и не на последно място шарени реквизити и уникални тематични костюми.

Тази година темата на фестивала е „Карнавалите по света и у нас” и затова ако на 6-ти откомври видите по габровските улици да се скитат бразилски танцьорки, мексикански мариачи, френски кокони и италиански гондолиери, не се очудвайте. Всички те, и още много други цветни и забавни персонажи, са част от Карнавала и имат важната задача да се грижат за вашето добро настроение.

Предизвикваме ви да се включите в Карнавала като и вие дойдете със шарени карнавални костюми. Нека изградим една весела карнавална картина на крайречната улица „Аврам Гачев“, в която на където и да погледнеш не можеш да видиш скучни ежедневни дрехи. Гримът и маските са от нас.

А за най-малките карнавални любители има и специален стимул да дойдат с най-веселите и артистични костюми. Тази година организаторите на Карнавала са подготвили предизвикателство за най-младите габровци и техните родители. Гръцкият спектакъл, представящ карнавала Патра, ще представлява открита сцена, на която талантливите деца от детските градини в Габрово ще пеят и танцуват. Кулминацията на представлението ще бъде конкурсът за мини мис и мистър. Не без помощтта на своите родители, малките модели ще трябва да се подготвят и облекат по най-артистичния и карнавален начин. Разбира се ще има двама победители в конкурса Мини Мис и Мистър, които ще си тръгнат със специални награди, но както знаем, на карнавал всеки печели – тонове добро настроение и безброй хубави спомени.

Очакваме ви на 6-ти с най-артистичните ви костюми, но и не забравяйте най-важния аксесоар – усмивката.

Смях и танци на Площадната изява Кулинарна битка за надмощие между Габрово и Шумен