Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите.

Инициативата е насочена към реализация на дейности по благоустрояване на обекти общинска собственост - поддържане на вътрешно квартални, околоблокови, алейни пространства и подходи. Целта е подобряване на средата и опазване на изграденото с участие на граждани и граждански сдружения, юридически лица и неправителствени организации.

Основните допустими дейности са свързани с реновиране на площадки пред и около жилищните блокове, подмяна на тротоарни настилки, насипване и подравняване на терени, затревяване на площи, поставяне на беседки, пейки, маси, кошчета за отпадъци, декоративни огради и др.

Фокусът на кампанията и през 2024 г. е реализация на проекти с финансово участие на граждани и сдружения. Общият бюджет на инициативата „Да превърнем сивото в зелено“ за тази година е 55 000 лв.

За кандидати с проекти до 5 000 лв. собственото финансово участие трябва да бъде не по малко от 25%, а при проекти от 5 000 лв. до 15 000 лв. – не по-малко от 35% собствено финансиране.  

Срокът за кандидатстване е до 31 май 2024 г. чрез попълване на електронен формуляр, достъпен от сайта на Общината с адрес тук, както и на хартиен носител в Център за административно обслужване при Община Габрово.

 

Десет проекта ще бъдат финансирани по Програма Култура
23 април 2024
Временна организация на движението в участъка между селата Трапесковци и Боженци
23 април 2024